Tårar och tårar

I dag var jag på min första strålning och det är hur lindrigt som helst mam bara ligger på en bår helt stilla. Varför gråter jag bara hela tiden- jag vet inte men direkt när jag kommit hem från växjö så ringde en kurator och vi ska träffas på onsdag. Själv är jag rädd att jag bara blivit #knäpp#-skiter nästan i vilket. Har dammsugat och torkat golv på nedervåning och tvättat i dag. Sätter mig i tv-rummet och det knackar på dörren- in kommer en vän från min "ungdom" och det bara känns så skönt efter att vi pratat. Kännde att hon förstod mig och hon ville följa med någon gång när jag ska till växjö-TACK När jag sitter i taxi på väg hem får jag sms av Anders - han har bägge bilnycklarna med sig. Jag som skulle hämta lilla A hos mormor + hans kompis.Jag berättar för chauffören om mitt problem och snäll som han är hämtar han pojkarna och skjutsar hem oss alla. Mellan A har haft praktik nu i två dagar och det har gått bra. Lilla o stora har tränat fotboll i kväll. I morgon kommer taxi kl 07 och hämtar mig.

SOL

Jag började dagen med att tjat på stora A så han kom upp. När han väl steg upp var mellan A redan klar och på väg till skolan.StoraA försökte med ont i magen men eftersom han sovit för lite under helgen tror jag mer på det. När han väl var klar bad han mig köra honom så skulle han gå hem. Jag blev sur och irriterad men körde honom ändå. När vi kommer ut på gården är hans cykel borta, jag frågar honom var den är. Vet jag inte men Johan ringde i lördags och fråga om min cykel var hemma för där stod en likadan i byn.Stora A orkade inte kolla utan tog för givet att den stod hemma. Men han hade tur den stod kvar i byn så han fick cykla sista biten till skolan. I dag har jag bara tvättat och dammsugit, sedan har jag suttit i solen och läst. Lilla A gjorde sin matte läxa ute i solen sedan blöev han trött och fick gå in och spela lite x-box.

sovmorgon

Lade mig tidigt i går kväll och vaknade redan kl08.Alla andra sov så jag låg kvar i sängen för att läsa.Somnade så klart om och blev väckt av Anders 10,30 som hade gjort kaffe. I dag var vi hos mamma och pappa och åt upp resten av smörgåstårtan.Gott. I går kväll kom mina tvillingbröder och det blev många goa skratt. I dag har vi bara tagit det lugnt och på kvällen grillade Anders. Mellan A har varit med sin kompis J hela helgen och sovit en natt där och en natt här. Jag ringer till J för att hon och mellan A ska komma och äta och hennes föräldrar har jobbat i trädgården hela dagen så efter mycket tjat kom de också. Vi hade mat till alla och det blev över. Jag skrattade gott när de kom för kvinnan hade tagit med sig en flaska vin gott med ett glas till grillat men hon hade en jacka över. Hon skratta och sa annars börja grannarna undra. Vi tog sedan en kopp kaffe och satt och snacka en stund-Trevligt

Fotboll

I går skulle vi gå på restaurang eftersom den är nyöppnad god mat men dyrt så det lär dröja tills vi går dit igen. I dag har stora A spelat match förlorade 3-2 men min gosse var jätteduktig.Det är inte bara jag som tycker det även andra föräldrar men de hade otur. Vi har varit hos pappa eftersom han fyller år och det var trevligt. Min ena bror hade sitt barn barn med sig och hon är så SÖT.Vi fick god smörgåstårta och mammas goda tårta. Min älskade syster dotter tack för att du ringer mig när det är jobbigt det bevisar för mig att du vet att jag älskar dig. Det är många år mellan oss men du finns för mig och jag finns för dig-alltid( barnen blev lite besvikna att du inte kom i kväll men det bevisar bara att de älskar dig hoppas du känner och vet det.I Emil i Lönneberga säger Alfred du och jag Emil när det känns jobbigt för mig säger jag du och jag Gud och nu känner jag du och jag Anna.Vi ses i morgon eller snart i vilket fall som helst.

sjuk

I dag är mellan A hemma från skolan.Hon är förkyld och hostig. Typiskt nog hade jag lovat bort mig på förmiddagen ,jag som alltid annars är hemma. Jag ringde skolan och mellan A,s fröken svarade och jag sjukskrev henne. Jag sa också att stora A skulle ta hem läxa men att mellan A berättat för mig att hon trodde städerskan fått med sig pappret för det låg inte på bänken så jag bad fröken om ett nytt. Hennes kommentar- hon har säkert själv tappat bort det och då svara jag att om det inte gick att ordna ett nytt så fick min dotter strunta i läxan. Jag tror inte min dotter fått höra positiva saker från henne mer än max fem ggr under alla år. Sen väntar sig läraren att det ska vara kul att gå till skolan. Jag ger mig inte ang klassbyte inför nästa år. Jag och två andra mammor har gjort inköp i dag till kiosken vi ska ha på MIF hemmamatcher, korv,bröd läsk och godis.

chockad

I dag fick jag en stor chock men när man varit med om en del som jag varit nu så klarar man det mesta. Ha, ha men stora A städade sitt rum utan tjat.Jag sa bara att det blir städning i dag eller på torsdag för i morgon ska han vara med kompis och på kvällen träning.Men ,men än är inte undrens tid förbi. Kan tala om att mellan A blev lika chockad men hon hade redan planerat att städa i morgon. Jag tog tv-rummet och lilla A,s rum samtidigt. Efter städning satt sig stora A med läxorna och säger att han vill titta på tv sedan. Han har varit på datan en liten stund men eftersom jag kan skriva nu så måste den ju fungera. Annars har jag lite ont i kroppen och känner mig låg men det är bara att se tiden an som de "vuxna" säger.

Trötta barn

Vaknar med den store i sängen bredvid mih.Han hade vaknat när Anders åkte till jobbet, lagt sig i Anders säng och somnat om. Han var inte lätt att väcka. Mellan A är förkyld så jag bad henne ta hem veckans läxor för det är inte säkert hon orkar gå hela veckan. Nu ska det bli nya klasser för mellan A igen men alla barn på vårt område har hamnat i en klass och hon i en annan. Mellan A blev jätte ledsen så jag har ringt rektorn och hon skulle kalla till möte.Jag kommer kämpa allt jag kan så hon får byta klass. I dag blir det vädring av sängkläder och byte av lakanen till poj karna, tog de andra sängarna i går. Stora A spelade fotboll med kompisar 17-19 sedan träning till 20,30 var trött och hungrig när han kom hem men efter mat och dusch satt han sig vid datan. Blev jätte sur när han inte fick lov, gjorde läxan ocl la sig sedan. Har påminnt honom hur det blir idag hur många timmar och när datan ska stängas av. Det blir säkert bråk.

Skola igen

Mellan A har sovit hos mig i natt och vi vaknade av att Anders ringde på min mobil.Mellan A gick upp till sitt rum för att hämta kläder och väckte då stora A. Efter en kvart när hon väcker honom igen kommer han upp men är sur- Varför har ingen väckt mig kl 7 -jaseller hur. Han kan inte inse att han blivit väckt men somnat om. LillA sov hos mormor och morfar i natt men allt hadde gått bra i morse. Själv håller jag på att tvätta underbart när man kan hänga upp tvätten ute. Känner mig lite piggare i dag bara lite nedstämd.

DEPPIG

Vaknar 06,30 med en olustkänsla i hela kroppen som tyvärr suttit i hela dagen. Känner mig trött, ledsen och deppig, vill helst bara ligga i sängen och dra täcket över huvudet.Det är en så jobbig känsla, det var något som hände med mig i onsdags när jag grät i växjö och det vill inte släppa. Jag och mellan A och lilla A var på möte i dag. Där var mycket folk och det tyckte jag var jobbigt. Jag blev som jag blir varje dag kallsvettig och det är en äcklig och jobbig känsla. Efter fikat åkte vi hem jag var så trött. Men men det är bara att hoppas på att det snart vänder. Anders har tömt alla saker i den blivande toan på ovanvåningen, säger att han tänker börja inreda den nu. Hoppas det blir så för efetr det blir det renovering av det stora badrummet.

HES

Stora A spelade träningsmatch i dag och som vanligt var vi ett gäng mammor som hejade på för fullt. Det blev 1-1 och vi låg under ett tag. Vi hade bäst spel men absolut ingen tur med oss.Så säger väl alla mammor. När stora A och jag kom hem var mellan och lilla A i väg med sin pappa och jag hade glömt nyckel. Kan säga att jag har blivit lite för solbränd eftersom vi satt i solen och väntade hem dem. I kväll har vi ätit bakad potatis, räkröra och grillat kött- supergott och till det rödvin. Stora A somnade kl 17,30 kom upp och åt 18,30 och sov sedan igen. Han var inte lätt att väcka kl 07 i morse så han behöver sova. I morgon har vi alla sovmorgon.

HELG

jag har inte kunnat skriva på ett tag för stora A har haft lan här. Besöket i Växjö gick bra, de gjorde olika tester på mig för att allt ska gå snabbt och allt vara förberett till strålningen som börjar 29 april. Jag fick en salva av min sköterska som jag ska smörja in "bröstet" med efter varje strålning. Detta fick mig att bryta i hop och börja storgråta. Jag är nog inte så stabil som jag trodde eller vill vara.Jag kan inte ta på mig själv efter operationerna och det känns skitjobbigt. Stora och mellan A hade kompisar som sov över i onsdags och på torsdagen åkte vi alla till simhallen. Jag simmade ett tag och sedan bubbelpool underbart. På kvällen åt vi kina mat.Stora A och hans kompis har lanat två nätter så i kväll blir det en tidig kväll. Mellan A och jag ska på hobby avslutning och grilla korv Lilla A är på disco som man måste gå i tvåan för men han har charmat fritidsledarna så han får gå ändå. Lilla A ramlade av studsmattan och slog i armen , han var hos grannen och när han kom han storgrät han så jag var på väg att åka till vård c men det gick över .I morgon ska jag och stora A i väg kl 08,00 han ska spela match. Blir svårt at få upp honom så tidigt men snart börjar skolan så han får träna.

PÅSKLOV

Barnen har påsklov och alla även lilla A sov till 10,30 i dag. Stora A följde med en kompis till Halmstad för att bada. Mellan och lilla A hjälper mormor i trädgården.Mormor hade med sig fika och det fixade lilla A . Lilla A ska sova hos mormor och morfar i natt eftersom jag åker till Växjö tidigt i morgon. Jag hoppas och räknar med att de stora klarar sig själva utan att bråka.

PÅSKDAG

i går kom jag inte åt datan för där satt stora A. Vi hade underbart väder och satt och njöt i solen. På kvällen kom min syster och mamma och pappa och åt påskmat. Min bror och hans fru åkte hem senare på kvällen. Hade en toppen dag. Mellan A hade sin kompis från stockholm som sov över. De badade i en sjö på eftermiddagen, jag väntar bara på att hon ska bli sjuk. Men,men vi får se. I dag har jag suttit i solen igen och på eftermiddagen fikade vi hos mamma och pappa. Två av mina syskon barn var också där med sina respektive och sin pappa. På kvällen grillade vi med min systerdotter och hennes sambo. De hade med sig fläskfile och grönsaker till grillspett- GOTT.

PÅSKÄGG

Glömde ju att skriva om barnens påskägg. När lilla A vaknade i morse var det första han sa- när kommer påskharen? Vid lunch sa vi att påskharen varit här och han sprang ut och letade upp sitt ägg.Men han var lika spänd när syskonen skulle leta upp sina. Han blev nöjd i alla fall men vi fick påminna honom ett antal ggr att bara äta lite pga magen.

SOL

Man blir som en annan människa när solen tittar fram.I går satt jag ute i en solstol och läste, helt underbart.Har fått en mycket bra bok av min systerdotter. Mellan A hade en kompis hos sig som bor i Stockholm men har stuga här.Lilla A var inte helt kry i går men är bättre i dag. I går tvingade jag stora A ut men i dag gick han frivilligt.Skulle träffa någon kompis och säkert köpa en cola i kiosken. Vi blev bjudna till Anders syster i kväll men det var ett bra tag sedan vi pratade om det så jag hoppas det blir som vi tänkt, vi hade nämnligen inte sagt någon tid. I kväll kommer min bror och hans fru så i morgon ska vi äta påskmat.Samma som julbord tycker jag men vi har mycket mindre mat eller färre rätter.

Härlig dag

Hämtade lilla A kl 12.30 han var glad att det var påsklov, hade inte haft några lektioner i dag, bara fest. Sedan åkte vi till Jessika för hon skulle ta firma bilen och hjälpa oss hämta en bordsskiva till min bror.När vi kom tillbaka till kontoret tyckte lilla A synd om Zack (hunden) som måste vara på kontoret så vi tog hem honom och gick på promenad. När vi kommit halvvägs kom Martin och då ville lilla A åka hem så jag fick gå själv men det var en skön promenad. Stora och lilla A skulle springa eller gå 4,7 km i dag och stora sprang på 21 min och mellan på 35 jag trodde hon skulle gå hela rundan. Vill hon så kan hon. Vi var hos mamma och pappa och åt middag i kväll men pappa bara låg. Han är så trött. Sedan åkte jag och mamma till kyrkan, det var stämningsfullt och trevligt,

GOD MORGON

Vaknar kl 06,30 och känner mig utvilad. Ingen yrsel, inte ont i armen bara lite stel.Känns helt underbart. Stiger upp och tänder våra gula påskljus på köksbordet innan jag väcker barnen.I dag är alla tre i skolan eftersom lilla A äntligen är frisk. När sedan barnen kommer hem nästan samtidigt i dag vid lunch så har de påsklov. UNDERBART.Vi har en vecka vi kan leva utan klocka. Jag har en dag då jag ska till växjö för att träffa läkare och mäta ut var de ska stråla mig. I går hade jag ont i huvudet svårt att läsa fick en olust känsla att jag hade metastaser i hela huvudet men i dag känns allt toppen. I kväll ska jag till kyrkan nu börjar påsken.Gode Gud låt mig vara frisk och hjälp mig att skitsjukdomen aldrig kommer tillbaka i alla fall inte förrän mina älskade barn är vuxna. Så skönt att jag inte behöver lova en massa saker som jag ändå inte kan hålla jag behöver bara be om hjälp och inte glömma tacka. Tack att jag är smärtfri i dag och frisk.

Rastlös

Nu orkar den lille inte vara hemma från skolan längre .

SJUK

Har inte skrivit på ett tag eftersom jag har så ont i vä sida. I lördags var pojkarna på läger dag och det hade gått bra. Jag var med mallen A på fotbollscup. Vi hade strålande sol så jag och en annan mamma satt och njöt i solen och hejade på våra barn. Det gick inte så bra för dem, blev 9 av 12. Mellan A gjorde många bra räddningar men missade även en del. När sen inte kompisar kan göra mål inte ens när det är öppet mål är det inte lätt att vinna. Men de som tycker de är jätteduktiga på fotboll gnällde en del på A men de såg inte sina egna missar. Men detta tog de duktiga tränarna tag i. På kvällen grillade vi -underbart. Martin och jessika och johanna kom och åt med oss. I söndags hade vi en slappe dag. Lilla A blev sjuk, förkyld, hosta och diarre vilket han har även i dag tisdag. Han får vara hemma från skolan i morgon med kanske kan gå på torsdag. Nästa vecka är det påsklov.

SOL

vaknade i morse och såg att kl var 7,30. Flög upp och ropade på barnen- är ni vakna..De bara sa lugn mamma vi har varit klara länge- I går kväll fråga Anders om jag blev ledsen om han la sig i lilla A säng och jag sa nej. Denna natt ville jag sova utan smärta och utan snarkningar.Mellan A la sig i pappas säng och jag har sovit hela natten. Men har fortfarande fruktansvärt ont. Anders har talat om för barnen att de ska hänha tvätt, dammsuga i dag och jag ska bara vila armen. Har tömt diskmaskinen men använde bara hö hand. Har även kört två maskiner men barnen får hänga upp tvätten när de kommer hem. Skönt att det är helg igen och få ha alla hemma.Pojkarna ska på dagsläger på strandhem i morgon och jag ska med mellan A på fotbollscup. Vi får åka med grannen för jag vill inte köra bil. I eftermiddag ska jag bara slappa i solen vilket jag och lilla A har gjort två dagar nu-SKÖNT

Vårdcentral igen

I morse när kl var 03 hade jag inte somnat.Har så fruktansvärt ont i vä operationssår. tar det lugnt hela förmiddagen, åker bara och handlar. Hämtar lilla A efter skolan och vi tar ut varsin solstol och slappar i solen. När kl är 14 tror jag att jag blir tokig och ringer vc igen. Får komma till min sköterska som tycker att det ser fint ut men hon ber även en läkare att titta. Han tittar och lyssnar på lungorna men allt är ok. Jag kan öka mina piller lite vilket jag gör när jag kommer hem men det HJÄLPER INTE. På kvällen är jag på min kurs steg för steg- lika bra och intressant som vanligt. Anders har bestämt att i morgon ska jag bara vila armen de stora får hänga upp tvätt i morgon och dammsuga nedervåning. Lilla A har varit ute hela dagen och kvällen -toppen. Mellan och stora har varit på Rock the house-olika band från byn som uppträder.Mellan tyckte det var bra, stora bara så där han är mer kräsen. Nu vill jag bara sova.

omläggning

I dag sov jag länge igen.När barnen gått till skolan lägger jag mig och läser tidningen, sedan somnar jag om.Hur ska jag klara av att börja jobba igen, blir nästan orolig att jag blivit lat. Samtidigt kan jag tycka att jag är värd att ta det lugnt. De ringde från försäkringskassan i dag och fråga var jag var i behandlingen. När jag svara att jag hade vilopaus blev hon först tyst riktigt hörde hur hon tänkte JOBBA, sedan sa jag att jag opererats i fredags och då blev hon lugn. Jag föreslog att hon kunde ringa i juni igen eftersom jag har strålningen kvar. Hon höll med om det. i bland kan man tro att de får lön efter hur många de får att återgå till jobbet. Hur man mår psykiskt skiter de helt i. Men jag har tur som för det mesta m¨år bra. En granne som jag bara pratar med sporadiskt kom in med en bukett tulpaner och ville bara säga att hon tänker på mig. Det är andra gången hon kommer - det värmer. Varit på utvecklingssamtal med stora A - jag var taggad trodde det skulle bli massa "gnäll"blev bara positivt. Läraren sa att han kan komma in på vilken utbildning han vill om han fortsätter som han gjort hittills. Jag berömde honom och kände mig stolt. Han har haft som hela familjen ett tufft halvår. Mellan A haft kompis och "pojkvän" hemma i dag de blev i hop i går gjorde slut i dag. Sa till henne att nu får hon ta en paus vilket hon höll med om. Får se hur länge det varar. Lilla A hittat ny kompis på området varit ute hela dagen i det underbara vädret. Varit hos min sköterska och fått "såren" omlagda. Hon tyckte det såg bra ut själv vill jag inte titta. Jag har sån tur att jag har en underbar sköterska och jag alltid går därifrån med ett leende. TACK-Jeanette du är guld värd.