marknad

I går hade vi vårmarknad och vi hade underbart väder.Mycket folk och trevlig stämning. Efter marknaden skulle vi städa på gatorna och innan dess gick vi till Britt och Jan-erik och tog ett glas vin / öl.När vi hade städat en timme blev vi törstiga och tog en paus. Sedan cyklade vi till Siv och Rolle där vi fick underbart god mat- TACK. I dag har vi mest slappat men tog en tur till kristianstad för Anders skulle titta på en bil. Vi har ätit nypotatis och jordgubbar i dag passar i denna sommarvärmen.

Min sista fredag på strålningen

Nästa fredag ska jag INTE åka till växjö- känns så underbart. I dag åkte jag ensam upp och ensam ner. Var hemma redan 10,40 toppen. Lade in en maskin tvätt sen fastnade jag vid datan. Jag älskar att spela zuma och stora A tycker det är helt hjärnbefriat. Det är det också men det känns bra.Jag tycker att hjärnan går på överfart alltid, jag är så disträ och det kommer ofta "dumma" tankar. Men nu hoppas jag vi får en bra helg. I kväll ska vi på fotboll och sälja grillad korv. I morgon har vi vårmarknad och sedan ska vi städa gatorna. Allt för att samla pengar till gothia cup. Stora A vill sluta spela fotboll så vi får se hur det blir med det.När jag försiktigt säger att jag vill att han ska med till GP går han till mormor och skvallrar och jag får en liten uppläxning- Inget tvång- Jag säger det inte men tänker nej eller hur fanns inget tvång när jag växte upp---hi,hiMen det blir väl så med mig också en dag man glömmer. I morgon kväll ska vi till Siv och Rolle och Jonathan och grilla..Hoppas det blir bra väder. Stora A förlorade 3-0 mot Åhus i går -skit

Hemma tidigt

I morse var jag så TRÖTT när Anders väckte mig men efter lite kaffe vaknade jag till liv. Åkte själv hela vägen till växjö och ensam hela vägen hem. Jag var hemma redan 11,40- underbart. I kväll blir jag och lilla och mellan A själva hemma. Anders kör stora A till Åhus , jag orkar inte är så förkyld.

MATCH

I går hade vi fullt upp. Kl 17 skulle mellan A spela match borta. Jag lovade köra om det blev ont om bilar. När jag kom hem från beh gick jag och la mig och somnade och som väl var körde grannen flickorna . Lilla A hade klassträff kl 18 och vi hade fika med. Vi spelade brännboll barn mot mammor och barn mot pappor.Kl 19 fick jag lämna festen för att köra till skogen och hämta stora A som paddlat. I dag fyller mamma 75 år så vi har varit där och fikat mycket och gott. Min syster var här och hjälpte mig städa uterummet-TACK. På kvällen åkte vi till match då lilla A spelade. Han gjorde ett mål ena matchen och ett på andra. Han var stolt som en tupp. Två mostrar och en morbror tittade och berömde honom. Pia och Morgan kom också så han var riktigt mallig. Nu har jag börjat nedräkningen på strålningen bara6 dagar kvar.

trött

Ännu dag att få beh och åka taxi. Men i dag hade jag tur bara en till på dit vägen och ensam på hemvägen. När jag kom hem hämtade jag lilla A sedan kom mamma och pappa en stund.Jag städade bilen. Därefter åt jag och blev trött la mig för att läsa och somnade. Det var längesedan jag sov på dan men jag har ont i hela kroppen så det är väl något på gång känns det som. Min systers döttrar kom en stund så vi låg alla i sängen och pratade. Vi pratade om min brorsdotter och hennes man och lilla dotter- Välkommen till världen lilla gumman. Mellan A spelar fotbollsmatch och stora A är och paddlar.Lilla A och jag och Anders ska på klassträff och har fika med oss.

I dag blev jag rasande

I dag väckte jag de stora kl 6,30 men de var jättetrötta och somnade om. Jag ringde 6,30 och de skulle då stiga upp. Mellan A fixa det men stora A var så trött och ville börja lite senare.Han har fått lov av sin fröken om han har haft svårt att sova. Jag sitter i taxi och säger ja. Ringer hem kl 8,30 och han låter som jag vet inte vad. Han försöker börja en diskussion med mig men jag säger bara - Dags att gå upp.När jag är på hemväg i taxi 11,30 ringer han nyvaken. Jag blir rasande och säger ingen data i dag. Direkt efter får jag ett sms jag lovar att inte sitta vid datan.Jag kännde hur genom svett jag blev undrar om det var av ilska eller av klimateriet. I eftermiddag åker jag till skolan och betalar 81 kr eftersom han ska med klassen i morgon och paddla. Han började gnälla i går att det var inget kul men eftersom det är på skoltid har man inget val. Barnen behöver också lära sig att allt inte är så kul. Hoppas och tror att han inte kommer gnälla i kväll för jag ser hur han skäms.

Mamma 75 år

Snart fyller mamma 75 år men vi firade henne igår. Alla barn kom utom min bror i Strömstad men han var hemma förra helgen och min ena syster som jobbar natt.Vi fick god middag och god efterrätt. Sedan åkte jag ,Anders och lilla A till Pia och Morgon för att titta på vilken färg de skulle måla huset i. Vi fick paj, glass och jordgubbar. Jag åt hela denna dag så jag hade ont i magen efteråt.Martin och Jessika hade kalas för sina flickor och de ville vi skulle komma och fika. Mellan A var hos dem.De hade många gäster och vi var helt slut så vi bara åkte hem och la oss i soffan, titta på robinsson. I dag väckte vi lilla A 11 och de stora 11,30.Lilla A och Anders ska åka och bada, mellan A och jag ska på fotboll, hon spelar match i dag.Stora A vill bara vara hemma och ta det lugnt.

långhelg

I onsdags var jag med om något som jag hoppas inte händer igen. Jag kom i tid till beh och fick komma in direkt. Ca 20 min senare ringer jag taxi och när jag väntat en timme börjar jag bli orolig.Måste hinna hem så jag kan hämta lilla A. det visar sig att jag inte kommit med i datan så plötsligt "fanns" jag inte längre. När det till sist ordnat sig så är vi ett stort gäng som ska åka taxi buss. Chauffören hjälper in en gammal man som väger väldigt mycket och när han kommit uppför trappan ramlar han ihop. Benen bär inte honom och jag och chauffören försöker hjälpa honom upp men det går inte, mannen får problem med andningen.Jag klappar honom på ryggen och pratar lugnande till honom. Chauffören springer för att hämta hjälp av personal och syret tar slut i bilen. Jag hämtar en annan chaufför som startar vår bil och han hämtar en kollega så de kan lyfta upp mammen. Efter en kvart kommer 4 personal men då är allt lugnt.Resan hem tog 2,5 timme. I går tog vi det bara lugnt och på kvällen var vi hos Jessika och Martin-trevligt I dag har lilla A tjatat hela förmiddagen för han väntar på sin kusin som ska komma och sova över. I kväll ska vi grilla och jag ska göra potatisgratäng.

Dubbel beh

I dag har det varit en lång så det var underbart att komma hem igen.Vi åkte hemifrån 06,30 och då var det inte mycket liv i de stora barnen. Anders fick påminna mig att ringa hem 07 annars hade jag glömt det. Efter första beh åkte vi till öb och köpte billigt schampoo och duschcreme m,m.Därefter satt vi oss vid vattnet nära sjukhuset och njöt i solen. När vi blev hungriga gick vi på kina restaurang och åt en god buffe.Sedan var der dags för en andra beh och då följde Anders med in och personalen förklarade för honom vad de gör. Min "cancersyster" från M-ryd ringde.Hon mådde inte alls bra och trodde att hon börjat jobba för tidigt. Jag hoppas jag får vara hemma ett tag till och jag rekomenderade henne att ringa sin kurator. Det tar tid med det psykiska. Men det är alltid lika stärkande att prata med henne- vi förstår varandra-I dag vill lilla A sova hemma så min syster och svåger hämtar honom i morgon bitti.Han blev jätteglad.

Ännu en dag

I dag gick det jätte bra i växjö och resan hem var kanon. Jag åkte med en jättetrevlig kvinna och vi samtalade om våra barn. Mycket intressant. Jag har varit på begravning av en äldre kvinna. Jag tror hon är den enda människa jag aldrig hört säga något ont om någon. Där har vi efterlevande mycket att lära. Hon var helt viss och säker att hon skulle komma hem till Jesus. Hon har genomgått många cellgifter och haft en tuff tid ändå lägger hon tid och böner på lilla mig. En dag ringde hon och sa- Jag har ringt till växjö och frågat om vi får sitta i solen och det fick vi. Det var bara de med hudcancer som skulle vara extra försiktiga. Vi andra fick sola med måtta.Jag hade inte skänkt detta en tanke utan satt och njöt i solen men med "hätta" på huvudet så jag inte brände flinten. Men nu börjar mitt hår växa ut, bara längtar till jag kan färga det. Jag vill ha mahognyrött- Anders bara skakar på huvudet. Men här bestämmer jag själv- har han stått ut så länge med en flintskallig fru får han klara en rödtott också. I morgon följer Anders med till växjö eftersom jag ska få beh både 08 och 15

Älskade barn

I fredags hittade vi ett brev som mellan A skrivit, när jag läste det började jag storgråta. Hon har blivit retad en längre tid i skolan men inte velat berätta.Vi har pratat och gråtit mycket denna helg men i morse hände det underbara. En av hennes vänner som har varit lite taskig ett tag tar kontakt med henne på datan och de träffas. Det slutar med att bägge flickorna gråter och är jätteledsna, vilket visar att de tycker mycket om varandra ialla fall. Vi föräldrar och barn ska träffas i kväll. Jag har fått så söta sms av min tjejs kompis. Våra älskade barn har det inte lätt. När våra barn är förtvivlade så tror man att man själv ska gå sönder. Problemet med lilla A och hans sorg över att inte kunna sova hemma på vardagarna är nu löst genom min underbara syster. Han kommer sova hos henne någon natt och hon kör honom till skolan innan hon börjar jobbet.En natt kommer hon sova här. ALLT GÅR ATT LÖSA Min bror kom i går kväll och lilla A släpper inte honom en sekund.Det är sånt vi behöver nu känns som att vi alla i familjen mår skit just nu men så härligt när vi kan känna att vi älskar varnadra, kan stötta varandra och alla nära och kära som finns i vår närhet. Nu ska vi på fotboll mellan A har match. Vårt stora problem i dag är att få stora A att plugga inför sitt geografi prov, ha,ha men jag tror vi lyckas.

Trodde jag skulle gå sönder

I torsdags kväll åkte vi till mormor för att fika och lämna lilla A.Han sover ju där på nätterna eftersom jag åker så tidigt. När vi skulle gå såg jag hur hans läpp börja darra och när jag fråga hur det var bröt han i hop. Vi grät tillsammans en lång stund och när han säger- Jag är så trött på skiten mamma, vill inte att du ska åka i väg varje morgon då trodde jag att jag skulle gå sönder. Vi la oss i mammas och pappas säng och låg och läste en lång stund sedan lugnade han sig.Mamma ringde sen på kvällen så jag fick veta att han somnat.Anders kan börja senare någon morgon men helst ska man kunna planera in det Nästa vecka är kort och det blir skönt. TACK Ida vi hörs på telefon-KRAM I går hade stora A dataförbud eftersom han inte läst läxan till ett prov , när jag tjatade satt han bara vid datan.Jag sa att det skulle bli data förbud men det trodde han nog inte på förrän han kom hem efter skolan. Han blev skit arg och jag räknade med en jobbig fredag kväll med en arg son. Tala om förvånad när min kille är helt underbar hela kvällen.Vi grillade, tittade på tv, åt godis, han cyklade till kiosken med sin lille bror. Han var ljuvlig. Stora A kom hem efter sitt läger helt slut var hon men orkade ändå gå på disco. I dag har stora A suttit vid datan, mellan A slappar i soffan vid tv och lilla A är med Anders på jobb. I eftermiddag ska stora A och jag på fotboll, vi har kiosken.

LYXDAG

I dag fick jag åka bägge turerna ensam och det är riktig lyx. Inga människor som man behöver vara sociala mot och resan går mycket fortare. I dag röntgade de mig igen innan strålning och när jag fråga varför sa de att de ville dubbelkolla. Mellan A är på läger med sin klass och kommer hem i morgon. Pojkarna är hemma och stora A försöker plugga till ett stort geografiprov i morgon men det tar tydligen emot. När han väl tröttnat på mitt tjat sätter han sig med läxan. Lilla A varit hos tandläkaren och slipat en tand. Han skrattade hela tiden , jag mår illa av bara doften.

Trevlig hemresa

I dag fick jag vänta på taxi 10 min men det berodde på att jag åkte ensa upp och chauffören visste att då hann vi i tid fast vi startade lite senare. I dag skulle de röntga mig också vilket de gör för att se så beh tar på rätt ställe. Detta tar lite längre tid och plötsligt får jag ont i bröstet, svårt att andas och börjar gråta.Jag blir erbjuden samtal med läkaren men jag vill bara hem. Inser själv att det är en "släng" av ångest. Inte detta också, nu börjar jag på allvar bli rädd att inte kunna komma tillbaka till jobbet, men jag pratade med taxi föraren när jag var ensam i bilen på väg hem och vi pratade om mitt jobb och då kännde jag att jag kunnde längta dit. På hemresan var en 22- årig tjej med som bor här i byn. Hon har suttit i rullstol sedan födslen och hon utstrålar något speciellt. Hon har gått igenom så otroligt mycket men hela hon har en sådan underbar utstrålning.Man nästan skäms att man mår som man gör men, men vissa dagar är bra andra skit. Jag ringde och "gnällde" på serviceresor ang hantering av kvitto och frikort vilket skulle ta upp till 14 dagar. Fick ett samtal att jag redan nu har frikort. Stackars alla som inte orkar "tjafsa" de får snällt vänta eller hoppas de på folk som inte orkar skicka in kvitto och bara fortsätter betala. Fy va gnällig jag är nu får väl skärpa mig.

man måste vara frisk för att orka vara sjuk

Jag blir så trött på det här med sjukresor- man ska betala 1800 kr och sedan får man frikort och det är inte mycket pengar för vissa men en ofantlig summa för en del.Jag ska inte klaga vi klarar oss. Men det jag reagerar på är följande. Du måste kopiera alla arton kvitto för enligt många av chaufförerna händer det att kvitto försvinner. Sedan får du vänta ca två veckor tills det kommer ett fri kort och under tiden får du betala 200 kr / resa men då ska någon sitta och betala tillbaka de pengarna. Det är 2009 och vi har data.Jag tänker inte främst på mig själv nu utan alla äldre och handikappade som jag åker med i taxi- vilket idiotiskt system. Är man som jag lite låg och nere är det väldigt svårt att vara trevlig. I lördags var Anders på femkamp med kompisar och jag hade två vänninor här. Lite vin, mycket prat och fnitter- underbart. I söndags hade stora A match vann med 2-1 och min kille kämpade på bra. Efter blev det våfflor hos oss för mina släktingar som kom och tittade.Tack att ni kom mycket uppskattat av stora A och oss andra. I går kom taxi 06,10 jag var knappt vid medvetande men beh gick bra. I dag när vi åkte hem lämnade vi en man i Ljungby som bodde i en husvagn full med sopsäckar-jag lider med honom men inser också hur bra jag har det själv. Börja gråta när jag hämtade lilla A för jag hade glömt att han hade bad i dag men mormor hade fixat det. Är så trött på att vara så "egenkär" att jag glömmer barnens behov. Jag vill bli klar i huvet och må bättre NU men men det kommer väl.

Äntligen fredag

Min älskade man väckte mig 05,45 och då var jag inte pigg, knappt vid medvetande. Men jag hasade mig upp och när jag fått i mig lite kaffe kunde jag öppna ögonen. Kom en halvtimme tidigt till beh men fick ändå vänta till min utsatta tid. Efter det köpte jag fika och hann precis dricka upp kaffet innan taxin kom.Men, men jag var inte hemma tidigt för de. Vi har åkt småland runt. Tror jag sov ca 5 min under resan. I kväll ska vi på fotboll i Perstorp Åsljunga spelar. Jag har hunnit dammsuga , tvätta och ta ett varmt bad- skönt

fotboll

I dag har jag haft en bra dag. Bara fällt tårar en gång och det var av glädje. Fick en underbar bukett av min systerdotter och ett underbart kort.-Det värmde. Ännu en beh klar, i morse var jag supertrött men i morgon är det FREDAG. Min kurator är toppen, ringde henne i dag och efter ca en timme ringde hon tillbaka. Jag väntade inget samtal förrän i nästa vecka. Min kurator ska kolla upp om jag får rehab för 400 kr eller 1700 men Anders och jag har bestämt att jag åker i vilket fall som helst. Mellan A hade match i dag och hon var jätteduktig som målvakt vann med 10-1. Skolsköterskan ringde när jag kom hem från Växjö lilla A hade blivit biten i armen av en klasskompis. Jag visste att lilla A inte var oskyldig men att bita är väl att ta i.Men jag är glad att han är ärlig och erkänner att han själv också varit taskig mot sin kompis. nu i kväll sitter lilla A och mormor och tittar på hockey, jag trodde han skulle somna men han är för nyfiken- pratade nyss med mamma.

tårar

Jag skrev ett inlägg i går men av någon anledning försvann det. I går var det bara tårar och tårar mest hela dagen.Först tittade jag på tv om sjukhuset som bla handlar om lilla viktor som nu dött i cancer. Sedan tittade jag på Kattis o co där Lotta Grey var med. En tjej med cancer och jag har följt hennes blogg en längre tid. Hennes ord och tankar om sjukdomen och livet stämmde så bra in på mig själv. Pratade med min bror och han berättade att telefonen ringt på natten antingen var pappa sämre eller död eller hade hans svägerska fått barn.-Grattis Hanna till sonen- Så är livet vi föds och vi dör men vi vill väl alla bli gamla. I dag har jag varit hos kuratorn och det var jätte skönt. Jag kommer ansöka om rehab i fem dagar i Skåne efter midsommar. Där kommer det vara gruppsamtal, föreläsning,måla, jobba med ull, läsa.Jag har anmält mig i dag och hoppas kronobergs landsting ställer upp. Varför är det så svårt att bli av med alla neg tankar? Just nu så flåsar det i nacken, kommer jag få cancer igen?Vill bara gråta men det är också skönt, blir så trött efteråt.

taxi

Då var det dags igen att åka till växjö. Hade bokat bil till 06,45 men de ringde och ändrade till 07 vilket gjorde att jag kom försent och pga det tog det längre tid. Jag hann precis hem och hämta lilla A 12,30 . på hemresan var vi 4 patienter, tre i baksätet, vi satt som sillar. Men jag somnade en stund både dit och hem så jag orkar inte köra själv. Nu är pojkarna hemma men mellan A har varit i Ljungby med klassen och kommer 16 så jag ska hämta henne. Vet inte hur hon kom till skolan men cykeln står hemma. Stora A har träning och lilla A har idrottsskola i kväll.

Söndag

I går spelade stora A fotboll förlorade 4-1 snyft. Sedan åkte vi till min syster och grillade- träffade alla hennes barn- trevligt och god mat. Så underbart skönt att slippa tänka på vad man ska ha till middag och skönt att slippa göra den. I dag var vi hos några vänner och grillade- hon gjorde egna hamburgare, bröd och sallad-Gott Stora A är osocial så han var hemma- cyklade till torget och köpte mat. Mellan och lilla A var med hos våra vänner och hade kul med deras barn. Jag spelade wii för första ggr. Spelade boxning- blev helt slut. Sedan tittade vi på hockey kul eftersom Sverige vann.

valborg

Vi hade några vänner hemma på mat. Jag gjorde potatisgratäng och sallad, Anders grillade-gott. Pia som jobbade till 21 kom efter jobbet så då blev det kaffe, glass och varma bär. I går åkte jag och Anders till Råstorp för att handla. Min bror skulle komma med sina söner och den minste skulle sova över här. Anders grillade biff och vi åt gratäng, pommes och sallad till. Anders la sig 20,30 jag var uppe till 22.30 men alla barnen utom mellan A la sig efter oss. Antingen börjar vi bli gammla eller barnen stora. Mellan A har åkt med en kompis till Höganäs och vi andra ska titta på stora A som har match. I eftermiddag ska vi till min syster och grilla och några av hennes barn kommer också dit. Det ska bli kul, var ett tag sedan vi var där. Själv känner jag mig lite piggare, inte lika deppig, hoppas det går åt rätt håll nu.I går tog jag och Anders sovmorgon men fick gå upp när mamma ringde och sa att hon och pappa skulle komma, sen jobbade mamma lite i vår trädgård man SkÄMS men jag har inte tvingat hiot henne.

RSS 2.0